Goed voor de natuur
Van het tarweveld tot aan je keuken, wij proberen ervoor te zorgen dat we met concrete acties het milieu beschermen en onze eigen impact op de natuur beperken.
Lokale en duurzame tarweproductie:
Een koekje van Céréal bevat gemiddeld 40% tarwebloem. Wij zorgen ervoor dat de productie hiervan volgens onze waarden plaatsvindt. Wij kopen onze tarwe daarom bij partnerboeren, die voldoen aan strenge eisen:
- Telen van gezonde tarwe:
- De akkers liggen ver weg van mogelijke vervuilingsbronnen en bevinden zich binnen een straal van 200 km van de meelfabrieken die ons meel maken. Hierdoor heeft het transport zo min mogelijk impact heeft op het milieu.
- Er worden geen opslaginsecticiden gebruikt (maar natuurlijke ventilatie).
- Garantie dat de gewassen minimaal 17 jaar niet behandeld zijn met glyfosaat.
- Het behoud van de biodiversiteit van ons platteland, zoals:
- Bescherming van waterbronnen, struiken en bomen zodat dieren kunnen blijven nestelen.
- De paden rondom de akkers moeten worden beschermd, voor een goed leefklimaat voor bestuivende insecten.
Milieuvriendelijke verpakkingen en gecontroleerd afvalbeheer
Ook andere aspecten van ons productieproces worden afgewogen:
- Op onze ISO 14001-gecertificeerde productielocaties streven we ernaar om de hoeveelheid afval die moet worden vernietigd, te verminderen (vermindering van 56% tussen 2011 en 2019)**.
- Voor onze verpakkingen zijn we bezig om een Ecodesign-beleid te implementeren, door bijvoorbeeld lege ruimtes in verpakkingen te verminderen, plantaardige inkt te gebruiken, of afvalscheiding te faciliteren.
- Al onze dozen zijn gerecycled en recyclebaar.
** d.w.z. 460 ton, onder vergelijkbare omstandigheden in Revel/Annonay
Lees hier meer over de Nutri-score
Lees hier meer over onze samenwerkingen