Double Delight cheesecake met aardbeien

Double Delight cheesecake met aardbeien

Aantal personen

Moeilijkheid

Bereiding 90 min.

Ingrediënten

Ingrediënten (8 personen)
125 g boter
200 g Céréal Double Delight minder suikers
4 citroenen (gewassen)
400 g (lactosevrije) roomkaas
8 eieren, gesplitst
200 ml soja kookroom
4 el Céréal Bio Agavesiroop
2 el maïzena
150 g verse aardbeien
1 el Stevia Sweet poeder

Cheesecake is een regelrechte hit. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, maar dit recept voor aardbeien cheesecake met agavesiroop is toch wel een van onze favorieten. Niet alleen door de frisse combinatie van roomkaas en aardbeien, maar de minder suikers koekjesbodem is ook nét even wat calorievriendelijker. Geniet ervan!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de boter in een steelpannetje.
  2. Doe de Céréal Double Delight koekjes in een ruime, stevige zak. Plaats een handdoek over de zak en rol erover met een deegroller om alle koekjes te verkruimelen.
  3. Roer de koekjeskruimels door de gesmolten boter. Giet de mix in een ingevette springvorm (22 cm) en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Bewaar even in de koelkast.
  4. Scheid eiwit en eigeel van 8 eieren. Klop het eiwit op.
  5. Was de citroenen schoon. Rasp de gele schil eraf en voeg samen met de roomkaas, eidooiers, soja kookroom en de Céréal agavesiroop in een beslagkom. Klop tot een glad mengsel en voeg al roerend de gezeefde maïzena toe.
  6. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het roomkaasmengsel. Giet het mengsel in de springvorm en plaats deze 1 uur in de oven op 170°c.
  7. Tip! Check de gaarheid van de cheesecake met een satéprikker. Is de satéprikker droog? Dan is de taart gaar. Zo niet, plaats de cheesecake dan 5 minuten extra in de oven.
  8. Als de cheesecake gaar is, laat deze dan volledig afkoelen en versier met de aardbeien en Stevia Sweet poeder.

Wij maken gebruik van cookies om u de beste ervaring te garanderen op onze website. U accepteert onze cookies door verder te gaan. Klik hier voor meer informatie. OK