Speculoos Brownie

De perfecte brownie voor elk feestje. Of je nu een dinner organiseert of een verjaardag deze brownie is een pareltje!

De chewy brownie met de speculoos koekjes van Céréal erop, is echt een smakelijk feestje.

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
15 - 30 min
Aantal personen
12

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Melanie van Meladolcevita.

Ingrediënten

Céréal Speculoos amandel koekjes6 stuks
Roomboter100 gr
Céréal Pure chocolade100 gr
Suikervervanger (zoals stevia)100 gr
Eieren3 stuks
Cacaopoeder75 gr
Tarwebloem150 gr
Zout1 tl
Céréal Hagelslag puur1 el

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter en 50 gram van de pure chocolade samen in een pan. Verwarm dit op laag vuur tot dat alles gesmolten is. Voeg vervolgens hier de suiker aan toe en mix tot één geheel.
  3. Doe het boter mengsel in een ruime kom en voeg één ei toe. klop dit met een garde of elektrische handmixer. Zodra het ei is opgenomen voeg je het volgende ei toe en zo voorts. Blijf mixen tot dat je een licht bruin mengsel hebt.
  4. Voeg het bloem en de cacaopoeder toe. Spatel dit samen met het zout door het beslag heen. Hak de overige pure chocolade in kleine stukjes en doe dit bij het beslag.
  5. Stort het beslag in de bakvorm.
  6. Verkruimel de speculaas koekjes en verdeel deze samen met de hagelslag over het brownie beslag.
  7. Bak de brownies in het midden van de oven voor 30 tot 35 minuten.
  8. Laat de brownies afkoelen. Genieten maar!