Onze waarden

Kwaliteit van ingrediënten, respect voor onze aarde en gezonde voeding: 3 waarden waar Céréal voor staat.

Basisgrondstoffen: hoge eisen van kwaliteit en respect voor onze aarde!

Basisgrondstoffen: hoge eisen van kwaliteit en respect voor onze aarde!

Voor onze producten streven we constant naar innovatie, waarbij kwaliteit en duurzaamheid van de grondstoffen voorop staat.

Voor het tarwemeel dat wij verwerken in onze productielocaties, hebben wij een partnership met 120 Franse landbouwboeren die zijn aangesloten bij het programma ‘Blé de nos campagnes’ (Tarwe van onze velden). Het programma is gebaseerd op de volgende waarden:

 1. De tarwe voldoet aan zeer strenge productie- en kwaliteitseisen. De norm hiervan kan vergeleken worden met babyvoeding.
 2. De tarwe wordt op een natuurlijke wijze verbouwd en opgeslagen:
  • Het verbod op het gebruik van glyfosaat, dat we al 17 jaar hanteren. Glyfosaat is een chemische stof die gebruikt wordt in onkruidverdelgers. Deze chemische stof is schadelijk voor de gezondheid van mens, plant en dier.
  • Het feit dat opgeslagen tarwe niet wordt behandeld met insecticiden (natuurlijke ventilatie).
 3. Van de grond tot op het bord wordt de
  ecologische voetafdruk zeer beperkt:
  • De tarwevelden liggen op minder dan 200 kilometer van de molens die ons meel malen. Zo kunnen we de impact van transport op de luchtkwaliteit zoveel mogelijk beperken.
  • Bescherming van waterbronnen en natuur (bomen & hagen), zodat dieren er hun nesten kunnen bouwen.
  • Bescherming van de wegen in de nabije omgeving van onze landbouwpercelen om bestuivende insecten de ruimte te geven.

Voor onze chocolade streven we naar het gebruik van uitsluitend UTZ-gecertificeerde chocolade. Zo dragen we bij aan betere levens- en arbeidsomstandigheden van cacaoproducenten en hun gezinnen (www.utz.org).

Voor het gehele Céréal assortiment streven wij er naar geen palmolie te gebruiken. In plaats van palmolie gebruiken wij het duurzame zonnebloemolie of koolzaadolie. Inmiddels zijn we goed op weg en is bijna het gehele assortiment missie-proof!


Genieten & Nutrioneel perfect in balans!

Genieten & Nutrioneel perfect in balans!

Céréal bestaat uit een team van voedingsdeskundigen en fijnproevers, die samen recepten ontwikkelen die niet alleen erg lekker zijn, maar óók nog eens nutrioneel perfect in balans zijn. Hierbij gaan wij verder dan alleen de hoofdbelofte. Zoals ons vitaliteits koekje ‘Melk chocolade’. Deze is rijk aan tarwekiemen en magnesium voor vitaliteit. Daarnaast bevat het koekje ook nog eens significant minder suiker en vetten, dan een standaard vergelijkbaar koekje.

Tarwekiemen, maanzaad, citroen, honing, amandelen, pure chocola, cranberry's… Céréal haalt het beste uit de natuur voor onze assortimenten die in alle behoeften voorzien.

 • Suikervrij of met een lager suikergehalte
 • Gluten- en Lactosevrij
 • Vezelrijk
 • Bron van vitamines en mineralen
 • Bio & Vegan

Bovenal aangepast aan fijnproevers!

Wij maken gebruik van cookies om u de beste ervaring te garanderen op onze website. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
weigeren