Appel trifle

Een heerlijke glutenvrije appel trifle, niet alleen lekker met het koudere weer maar ook in de zomer. Dit recept is goed te combineren met een bol ijs.

Soort recept
Glutenvrij
Bereidingstijd
10 - 15 min
Aantal personen
4

Deze glutenvrije appel trifle is een feest voor de smaakpapillen. Boordevol verse appels en glutenvrije cake, elke hap is een verwennerij. Met dit recept laten we zien dat je kunt genieten van heerlijke desserts zonder schuldgevoel. Ga mee op deze smaakvolle reis naar een gezondere en duurzamere toekomst. Geniet van elke lepel en proef de magie van een evenwichtige levensstijl. Leef smakelijk!

Ingrediënten

Appel2 stuks
0% vet Yoghurt/kwark250 gr
Céréal Glutenvrije madeleines6 stuks
Rozijnen20 gr
Optioneel: walnoten, honing, ijs

Bereiding

  1. Schil en snijd de appel in kleine blokjes.
  2. Voeg de appel in een pan met een klein beetje bakboter. Roer de appels totdat ze zachter worden.
  3. Voeg de rozijnen toe. Roer tot je het mengsel de consistentie heeft die jij wenst. Wij doen dit voor 20 sec, zodat de appel nog een beetje bite heeft.
  4. Pak mooie glazen of bakjes waarin je de trifle kan opmaken.
  5. Schep een laagje appel mengsel onderin het glas.
  6. Hierop komt een schep yoghurt of kwark, daarop een halve madeleine verkruimeld.
  7. Dit herhaal je in alle glazen tot ze vol zijn of het mengsel op is.
  8. Optioneel kun je nog walnoten, honing en eventueel ijs boven op de trifle doen.

Smakelijk!