Chocolade fondue met vers fruit

Wie houdt er nou niet van chocolade? Samen met Céréal maak jij nu de lekkerste chocolade fondue waar ook nog eens minder suiker in zit.

 

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
10 - 15 min
Aantal personen
4

Maak je klaar voor een hemelse zoete verleiding met deze heerlijke chocolade fondue met vers fruit. Duik in een decadent dessert dat de perfecte combinatie biedt van zijdezachte gesmolten chocolade en sappig, fris fruit. Met dit eenvoudige en feestelijke dessert kunnen gasten hun favoriete fruit in de chocolade dopen en genieten van de onweerstaanbare smaakcombinaties. Of je nu kiest voor aardbeien, bananen, kiwi’s of ander seizoensfruit, het zal allemaal heerlijk zijn in deze smeltende, romige chocolade. Bereid je voor op een ware smaakexplosie die de zintuigen zal prikkelen en een gegarandeerde hit zal zijn op elk feestelijk samenzijn.

Ingrediënten

Céréal minder suiker pure chocoladetablet2 stuks
Vers fruit naar keuze; zoals aardbeien, druiven, ananas, banaan

Bereiding

  1. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron (in een magnetron veilig bakje, 30 sec op 600 watt interval, tussendoor roeren tot de chocolade volledig smelt)
  2. Snijd het verse fruit in kleine stukjes of plakjes. 
  3. Plaats de gesmolten chocolade in een fondue potje en plaats het potje op een warmhoudplaatje. 
  4. Serveer het verse fruit op een apart bord. 
  5. Dip de stukjes fruit in de gesmolten chocolade en geniet samen van deze heerlijke en romantische traktatie.