Ontdek hier waarom Céréal de slimme en evenwichtige keuze is binnen de koekjescategorie!

Chocolade fruit parfait

Voor het dessert kun je een heerlijke romantische chocolade fruit parfait bereiden. Denk aan slagroom, vers fruit en zandkoekjes, geserveerd op een bedje van minder suiker jam. De combinatie van smaken is simpelweg onweerstaanbaar en perfect om samen van te genieten.

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
10 - 15 min
Aantal personen
6

Dompel jezelf onder in pure chocoladehemel met deze verrukkelijke chocolade fruit parfait. Laat je verleiden door lagen van romige chocolademousse, zoete seizoensvruchten en knapperige chocoladekoekjes. Deze parfait is een feest voor zowel de smaakpapillen als het oog. Het rijke en fluweelzachte chocolade dessert wordt gecombineerd met de frisheid en natuurlijke zoetheid van het verse fruit, waardoor elke hap een verrukkelijke smaaksensatie is. Of je het nu serveert als een elegant dessert na het diner of als een feestelijk traktatie tijdens speciale gelegenheden, deze chocolade fruit parfait zal zeker de show stelen. Dus laat jezelf verwennen en geniet van deze heerlijke combinatie van chocolade en fruit in een parfait die je smaakpapillen zal betoveren.

Ingrediënten

Slagroom200 ml
Mascarpone200 gr
Suiker2 el
Vanille extract1 tl
Céréal Minder suikers 'pure chocoladehagel'35 gr
Céréal Zonder suikers 'zandkoekjes natuur'100 gr
Céréal Minder suikers jam (bijv. Aardbei, framboos, abrikoos)50 gr

Bereiding

  1. Doe de slagroom, mascarpone, suiker en vanille-extract in een kom en klop het geheel stijf. 
  2. Verkruimel de koekjes en bewaar een paar eetlepels voor de topping. 
  3. Meng de verkruimelde koekjes met de hagelslag. 
  4. Neem dessertglazen of kleine schaaltjes en begin met een laagje van het slagroom-mascarpone mengsel op de bodem. 
  5. Voeg een laagje jam toe boven op het slagroom-mascarpone mengsel. 
  6. Strooi een laagje van het koekjes-hagelslagmengsel over de jam. 
  7. Herhaal de lagen totdat alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje van het slagroom-mascarpone mengsel. 
  8. Bestrooi de bovenkant met de achtergehouden verkruimelde koekjes. 
  9. Zet de desserts in de koelkast gedurende minimaal 2 uur zodat de smaken goed kunnen mengen en het dessert kan opstijven. 
  10. Serveer de desserts gekoeld en geniet van dit heerlijk zoete en knapperige dessert!