Chocolade mouse

Is chocolade mouse ook jouw guilty pleasure?
Bekijk dan snel dit recept voor een gezondere variant.

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
15 - 30 min
Aantal personen
4

Deze mouse wordt gemaakt met minder suiker chocolade en is daardoor niet alleen gezonder maar ook nog eens goed voor je bloedsuikerspiegel.

Ingrediënten

Céréal pure chocolade zonder toegevoegde suiker100 gr
Ei3 stuks
Vanille aroma (optioneel)1 tl

Bereiding

  1. Begin met de Céréal chocolade in stukken te breken en zachtjes te smelten in au bain-marie*.
  2. Scheid ondertussen de eiwitten van de dooiers en bewaar de dooiers. Klop de eiwitten stijf.
  3. Zodra de chocolade gesmolten is, voeg je deze geleidelijk aan de eidooiers toe, samen met het vanille-extract. Meng grondig tot een gladde massa en gebruik indien nodig een garde.
  4. Spatel voorzichtig de helft van de eiwitten door het chocolademengsel en zorg ervoor dat de eiwitten niet breken. Spatel vervolgens de resterende eiwitten erdoor.
  5. Zodra het mengsel glad is, verdeel de mousse over individuele schaaltjes.
  6. Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.

* Au bain-marie betekend dat je een pan met water op het fornuis zet zodat het water kookt. Op deze pan plaats je een hitte bestendige kom of een ander pannetje waarin je de chocolade al roerend smelt.