Hazelnoot ijs sandwich
Deze hazelnoot ijs sandwich is suikerbewust en is perfect voor de warme dagen, een dessert met de feestdagen of natuurlijk als snack tussendoor.
Soort recept | Suikerbewust |
Bereidingstijd | 15 - 30 min |
Aantal personen | 12 |
Zelf ijs maken? Met dit recept maak jij gemakkelijke ijs sandwiches die enorm lekker zijn van smaak!
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Anne Verhoeve.
Ingrediënten
Céréal zandkoekjes met chocolade & hazelnoot | 24 stuks |
Mascarpone | 100 gr |
Griekse Yoghurt 10% vet | 200 gr |
Suikervervanger zoals Frost van Steviala | 40 gr |
Céréal Hazelnootpasta | 40 gr |
Céréal melkchocolade met hazelnoten (gesmolten) | 125 gr |
Gehakte hazelnoten | 25 gr |
Bereiding
- Leg 10 koekjes in een siliconen cupcakevorm
- Klop de mascarpone met Frost, Griekse yoghurt en verse hazelnootpasta tot een romig geheel.
- Smelt 25 gr chocolade en mix dit door je vulling.
- Spatel je vulling in een spuitzak en verdeel over de 12 koekjes.
- Leg de andere 12 koeken er bovenop en druk licht aan. Zet minimaal 4 uur in de vriezer
- Bekleed een snijplank met bakpapier.
- Smelt de rest van de chocolade en hak de hazelnoten fijn.
- Haal de ijsjes uit de vriezer en dip in de gesmolten chocolade.
- Strooi er wat gehakte hazelnoten over en leg op de snijplank.
- Als alles klaar is, zet je ze terug in de vriezer voor 2 uur. Daarna kun je beginnen met smikkelen!Bewaar ze in de vriezer in een afgesloten trommel.