Ontdek hier waarom Céréal de slimme en evenwichtige keuze is binnen de koekjescategorie!

Hazelnoot trifle met ‘minder suiker’

Een trifle is niet alleen schattig, maar ook nog eens ontzettend smaakvol. Deze trifle is perfect als dessert of als snack om samen van te genieten. Vul ze met jouw favoriete fruit en lekkere toppings.

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
10 - 15 min
Aantal personen
6

Geniet van de heerlijke smaak van een klassieke trifle, maar dan met een twist – deze hazelnoot trifle met ‘minder suiker’. Deze feestelijke trifle is gemaakt met lagen luchtige cake, romige hazelnootpasta en knapperige stukjes hazelnoot, en dat allemaal met minder suiker. De natuurlijke zoetheid van de hazelnoten zorgt voor een subtiele en heerlijke smaak. Deze trifle is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een verstandige keuze voor degenen die proberen hun suikerinname te verminderen. Met deze verrukkelijke hazelnoot trifle kun je jezelf verwennen zonder schuldgevoel. Serveer het als een elegant dessert tijdens speciale gelegenheden of gewoon als een traktatie voor jezelf op elk moment van de dag. Een ware traktatie voor de zoetekauwen onder ons!

Ingrediënten

Céréal mini chocoladecakes6-8 stuks
Slagroom500 ml
Céréal hazelnootpasta minder suiker100 gr
Fruit naar keuze; bijv. kiwi, aardbeien, banaan, framboos.200 gr
Gehakte hazelnoten50 gr
Optioneel; Céréal minder suiker hagelslag puur of melkDecoratief

Bereiding

  1. Breek of snijdt de chocoladecake in kleine blokjes. 
  2. Klop de slagroom stijf. 
  3. Meng de hazelnootpasta door de opgeklopte slagroom totdat het goed gemengd is. 
  4. Neem een grote glazen kom of individuele glazen en begin met een laagje van de chocoladecakeblokjes op de bodem. 
  5. Voeg een laagje van het hazelnootpasta-slagroommengsel toe. 
  6. Strooi een handvol fruit over de hazelnootpasta. 
  7. Herhaal de lagen totdat alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje hazelnootpasta-slagroommengsel. 
  8. Bestrooi de bovenkant met gehakte hazelnoten en chocoladehagelslag voor extra decoratie. 
  9. Zet de trifle in de koelkast gedurende minimaal 2 uur zodat de smaken goed kunnen mengen en de trifle kan opstijven. 
  10. Serveer de hazelnootpasta trifle gekoeld en geniet van deze heerlijke, romige en smaakvolle dessert!