Millionaires Shortbread
Shortbread een typisch Schotse lekkernij. Deze worden voornamelijk gemaakt rondom de kerstdagen maar is het hele jaar door heerlijk!
De combinatie tussen chocolade, karamel en een knapperig shortbread koekje zijn onweerstaanbaar.
Soort recept | Suikerbewust |
Bereidingstijd | 15 - 30 min |
Aantal personen | 12 |
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Leida van Leidas_zoetenzo.
Ingrediënten
Céréal Zandkoekjes met chocolade & Hazelnootsmaak | 75 gr |
Céreal Kokoskoekjes | 75 gr |
Roomboter | 120 gr |
Gecondenseerde melk | 1 blikje |
Donkerbruine basterdsuiker | 50 gr |
Céréal Melkchocolade met hazelnoten | 150 gr |
Céréal Hagelslag puur | 1 handje |
Bereiding
Maak de shortbread bodem:
- Vet een vierkante vorm in van 18×18 cm en bedek de zijkanten met bakpapier
- Maal de koekjes fijn
- Meng de gesmolten roomboter (80 gr) erdoor
- Druk goed aan in de vorm en zet in de koelkast
Maak de karamel en chocolade topping:
- Doe de gecondenseerde melk, roomboter (40 gr) en bruine suiker in een steelpan
- Kook ca 10 minuten op middelhoog vuur tot de gewenste dikte en giet de karamel op de koekbodem (werk snel, want de karamel wordt stevig)
- Plaats terug in de koelkast
- Smelt de chocolade au-bain-marie en giet over de karamel
- Decoreer met hagelslag