Glutenvrij appel-kaneel taartje

September nodigt ons uit om te genieten van de oogst en de warme, geurige smaken van het seizoen. Wat is er beter dan een heerlijk stukje taart, gemaakt met liefde en respect voor je lichaam én de natuur? Dit glutenvrije appel-kaneel taartje maakt gebruik van onze Céréal glutenvrije Good biscuits als basis in plaats van traditionele bloem. Zo geniet je zonder schuldgevoel van een verantwoorde, smaakvolle lekkernij. 

De Good biscuits zijn zowel gluten- als lactosevrij.

Soort recept
Glutenvrij
Bereidingstijd
15 - 30 min
Aantal personen
6

In september vieren we de oogst, appels vol zon en smaak, en de eerste hint van cozy kruiden zoals kaneel. Door onze Céréal glutenvrije koekjes te gebruiken als basis, creëren we een voedzaam taartje zonder bloem, dat licht verteerbaar én glutenvrij is. 

Geniet van deze herfstige klassieker, warm vanbinnen en met een knapperige, verantwoorde bodem. Omdat gezond eten niet saai hoeft te zijn. Leef smakelijk, en vier de kleine geluksmomenten van het seizoen met Céréal! 🍎✨ 

Ingrediënten

Céréal glutenvrije Good biscuits (verkruimeld)150 gr
Ongezouten amandel-, walnoot- of kokosolie (gesmolten) 50 gr
Ahornsiroop (optioneel)1 el
Grote appels zoals Elstar of Goudreinet (Geschild en in stukjes)3 stuks
Kaneel poeder2 tl
Citroensap1 el
Kokosbloemsuiker of honing2 el
Maïzena (glutenvrij)1 el
Amandelmelk of andere melk50 ml
Gehakte noten (bijv. Amandel, walnoten, pecannoten)1 handje
Optioneel: Slagroom, yoghurt of ahorn siroop voor op de taart

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hetelucht). 
  2. Maak de bodem: Meng de verkruimelde Céréal glutenvrije koekjes met de olie en ahornsiroop tot een kruimelig mengsel. Druk dit stevig uit in een ingevette taartvorm van ongeveer 20 cm doorsnede. Zet even in de koelkast terwijl je de vulling maakt. 
  3. Bereid de appelvulling: Meng de appelstukjes met citroensap, kaneel, kokosbloesemsuiker en maïzena. Voeg de amandelmelk toe en roer alles goed door zodat de appels lekker vochtig zijn. 
  4. Vul de taartvorm: Verdeel het appelmengsel over de koekjesbodem en strooi de gehakte noten erover. 
  5. Bakken: Plaats de taart in de oven en bak 35-40 minuten tot de appels zacht zijn en de bodem licht goudbruin kleurt.
  6. Afkoelen en serveren: Laat het taartje afkoelen. Serveer met een toefje plantaardige yoghurt of een drizzle ahornsiroop als je jezelf eens extra wilt verwennen.