Vanille Chocolade Hazelnoot Kwarktaart
Céréal heeft een groot assortiment aan koekjes, cakejes, repen, broodbeleg en nog veel meer! En het mooie is dat deze producten minder suikers bevatten (of zelfs helemaal suikervrij zijn) of die gluten- en lactosevrij zijn. En met de Zandkoekjes Chocolade & Hazelnootsmaak maakte Marijke deze gezondere vanille chocolade hazelnoten kwarktaart!
Dit recept is in samenwerking met Marijke van @metmemlifestyle
Soort recept | Suikerbewust |
Bereidingstijd | 30 - 45 min |
Aantal personen | 12 |

Ingrediënten
Céréal zandkoekjes met Chocolade & Hazelnootsmaak | 132 gr |
Gesmolten kokosolie | 30 gr |
Magere vanille kwark | 500 gr |
Gelatine | 3 blaadjes |
Céréal Pure chocolade tablet (Gesmolten) | 15 gr |
Gehakte hazelnoten | 20 gr |
Bereiding
1) Vermaal de zandkoekjes in de blender fijn.
2) Bekleed de taartvorm met bakpapier.
3) Mix de vermalen zandkoekjes met de gesmolten kokosolie en schep het op de bodem van de taartvorm. Druk goed aan en zet voor 30 minuten in de koelkast.
4) Week de gelatineblaadjes in een pannetje in koud water en knijp ze, na 5 minuten, uit.
5) Doe er 3 eetlepels water bij en warm het mengsel voorzichtig op zodat gelatine is opgelost.
6) Schep er 1 eetlepel vanille kwark door en meng goed door.
7) Schep de rest van de vanille kwark erdoor en mix het allemaal goed door elkaar.
8) Schep het kwarkmengsel op de taartbodem en verdeel gelijkmatig.
Optioneel: Giet de gesmolten chocolade erop en roer het een beetje door de kwark.
9) Zet de taart voor minimaal 4 uren in de koelkast om op te stijven.
10) Smelt de 15 gr pure chocolade en versier hier de taart mee en maak af met de gehakte hazelnoten.