Vanille Chocolade Hazelnoot Kwarktaart

Céréal heeft een groot assortiment aan koekjes, cakejes, repen, broodbeleg en nog veel meer! En het mooie is dat deze producten minder suikers bevatten (of zelfs helemaal suikervrij zijn) of die gluten- en lactosevrij zijn. En met de Zandkoekjes Chocolade & Hazelnootsmaak maakte Marijke deze gezondere vanille chocolade hazelnoten kwarktaart!

Dit recept is in samenwerking met Marijke van @metmemlifestyle

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
30 - 45 min
Aantal personen
12

Ingrediënten

Céréal zandkoekjes met Chocolade & Hazelnootsmaak132 gr
Gesmolten kokosolie30 gr
Magere vanille kwark500 gr
Gelatine3 blaadjes
Céréal Pure chocolade tablet (Gesmolten)15 gr
Gehakte hazelnoten20 gr

Bereiding

1) Vermaal de zandkoekjes in de blender fijn.
2) Bekleed de taartvorm met bakpapier.
3) Mix de vermalen zandkoekjes met de gesmolten kokosolie en schep het op de bodem van de taartvorm. Druk goed aan en zet voor 30 minuten in de koelkast.
4) Week de gelatineblaadjes in een pannetje in koud water en knijp ze, na 5 minuten, uit.
5) Doe er 3 eetlepels water bij en warm het mengsel voorzichtig op zodat gelatine is opgelost.
6) Schep er 1 eetlepel vanille kwark door en meng goed door.
7) Schep de rest van de vanille kwark erdoor en mix het allemaal goed door elkaar.
8) Schep het kwarkmengsel op de taartbodem en verdeel gelijkmatig.
Optioneel: Giet de gesmolten chocolade erop en roer het een beetje door de kwark.
9) Zet de taart voor minimaal 4 uren in de koelkast om op te stijven.
10) Smelt de 15 gr pure chocolade en versier hier de taart mee en maak af met de gehakte hazelnoten.