Pistache Cheesecake
Wie houdt er ook zo van pistache? Deze suikerbewuste cheesecake bevat maar 6,9 gram suiker.
De bodem is gemaakt van abrikozen-pistache koekjes wat een verrassend effect geeft aan de bodem.
Soort recept | Suikerbewust |
Bereidingstijd | 15 - 30 min |
Aantal personen | 12 |
Deze cheesecake wordt gebakken waardoor deze niet alleen luchtig maar ook heel lekker is.
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Anne Verhoeve.
Ingrediënten
Céréal koekje abrikoos-pistache (gemalen) | 200 gr |
Roomboter | 60 gr |
Roomkaas | 400 gr |
Witte chocolade | 85 gr |
Pistache nootjes | 100 gr |
Zoetstof | 30 gr |
Eieren | 2 stuks |
Zout | snufje |
Topping: Gehakte pistache nootjes, Abrikoos-pistache koekjes |
Bereiding
- Verwarm de oven op 160 graden hete lucht
- Koekjes fijnmalen met roomboter mengen. Doe dit in een springvorm en bak voor 18 min in de oven
- Pistache pasta maken door de pistache nootjes eerst 15 min op 160 graden te roosteren. Daarna direct in keukenmachine fijn malen met 15 gram zoetstof. Mixen tot pasta ontstaat.
- Witte chocolade smelten middels de au bain-Marie methode.
- Roomkaas met slagroom en snufje zout romig mixen en daarna de eieren erdoor mixen. Tot slot de chocolade en de pistache pasta erbij mixen.
- Beslag op bodem scheppen en bakken voor 55-60 min op 170 graden. Daarna oven uit en uur in oven laten afkoelen, daarna nachtje in koelkast.
- Topping optioneel: gehakte pistache nootjes en gehakte pistache koekjes erover verkruimelen.
“𝑀𝑒𝑡 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑡𝑒𝑛 𝑣𝑎𝑛 𝐶é𝑟é𝑎𝑙 𝑚𝑎𝑎𝑘 𝑗𝑒 𝑒𝑒𝑛 𝑔𝑒𝑧𝑜𝑛𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑘𝑒𝑢𝑧𝑒 𝑒𝑛 𝑘𝑎𝑛 𝑗𝑒 𝑜𝑜𝑘 𝑛𝑜𝑔 𝑒𝑒𝑛𝑠 𝑔𝑒𝑛𝑖𝑒𝑡𝑒𝑛 𝑣𝑎𝑛 𝑑𝑒 ℎ𝑒𝑒𝑟𝑙𝑖𝑗𝑘𝑒 𝑠𝑚𝑎𝑎𝑘!”