Pistache Cheesecake

Wie houdt er ook zo van pistache? Deze suikerbewuste cheesecake bevat maar 6,9 gram suiker.
De bodem is gemaakt van abrikozen-pistache koekjes wat een verrassend effect geeft aan de bodem.

 

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
15 - 30 min
Aantal personen
12

Deze cheesecake wordt gebakken waardoor deze niet alleen luchtig maar ook heel lekker is.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Anne Verhoeve.

Ingrediënten

Céréal koekje abrikoos-pistache (gemalen)200 gr
Roomboter60 gr
Roomkaas400 gr
Witte chocolade85 gr
Pistache nootjes100 gr
Zoetstof30 gr
Eieren2 stuks
Zoutsnufje
Topping: Gehakte pistache nootjes, Abrikoos-pistache koekjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 160 graden hete lucht
  2. Koekjes fijnmalen met roomboter mengen. Doe dit in een springvorm en bak voor 18 min in de oven
  3. Pistache pasta maken door de pistache nootjes eerst 15 min op 160 graden te roosteren. Daarna direct in keukenmachine fijn malen met 15 gram zoetstof. Mixen tot pasta ontstaat.
  4. Witte chocolade smelten middels de au bain-Marie methode.
  5. Roomkaas met slagroom en snufje zout romig mixen en daarna de eieren erdoor mixen. Tot slot de chocolade en de pistache pasta erbij mixen.
  6. Beslag op bodem scheppen en bakken voor 55-60 min op 170 graden. Daarna oven uit en uur in oven laten afkoelen, daarna nachtje in koelkast.
  7. Topping optioneel: gehakte pistache nootjes en gehakte pistache koekjes erover verkruimelen.

    “𝑀𝑒𝑡 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑡𝑒𝑛 𝑣𝑎𝑛 𝐶é𝑟é𝑎𝑙 𝑚𝑎𝑎𝑘 𝑗𝑒 𝑒𝑒𝑛 𝑔𝑒𝑧𝑜𝑛𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑘𝑒𝑢𝑧𝑒 𝑒𝑛 𝑘𝑎𝑛 𝑗𝑒 𝑜𝑜𝑘 𝑛𝑜𝑔 𝑒𝑒𝑛𝑠 𝑔𝑒𝑛𝑖𝑒𝑡𝑒𝑛 𝑣𝑎𝑛 𝑑𝑒 ℎ𝑒𝑒𝑟𝑙𝑖𝑗𝑘𝑒 𝑠𝑚𝑎𝑎𝑘!”