Speculoos Cheesecake
Deze speculoos cheesecake is gemaakt met onze speculoos amandel koekjes zonder suiker.
De cheesecake is een echte showstopper! Perfect voor elk feestje of dinner. Enorm lekker.
Wie ga jij verrassen met deze heerlijke verschijning?
Soort recept | Suikerbewust |
Bereidingstijd | 15 - 30 min |
Aantal personen | 12 |
Ben jij ook z’n fan van speculoos? Dan is deze cheesecake perfect voor jou!
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Hilde van Goodfoodbyhil.
Ingrediënten
Céréal speculoos amandel koek | 100 gr + 25 gr (topping) |
Roomboter | 50 gr |
Roomkaas | 200 gr |
Slagroom | 250 ml |
Suikervervanger | 25 gr |
Vanille extract / poeder | 1 tl |
Agar agar | 1.5 tl |
Speculoospasta | 75 gr + 50 gr (topping) |
Bereiding
- Maal de speculoos koekjes fijn in een blender.
- Smelt de roomboter, meng dit door de koelkruimels en verdeel over de bodem van een taartvorm.
- Zet de bodem in de koelkast.
- Klop in een andere kom de slagroom met de suiker stijf.
- Klop de roomkaas los met de vanillepoeder.
- Voeg de gesmolten speculoospasta toe en meng dit goed door.
- Voeg de slagroom toe aan het roomkaas mengsel en spatel dit door.
- Verdeel het cheesecakebeslag over de taartvorm.
- Laat de cheesecake minimaal 2 uur opstijven.
- Smelt de speculoospasta voor de topping en verdeel dit over de taartvorm.
- Strooi er tot slot nog wat koek kruimels overheen.