Speculoos Tiramisu

Deze tiramisu met de Speculoos amandel koekjes brengt het traditionele dessert naar een hoger niveau. ⁠Denk: romige lagen, een vleugje koffie en een koekjeslaag met een heerlijke crunch! En het mooiste? Minder suikers en boordevol smaak!

Soort recept
Suikerbewust
Bereidingstijd
10 - 15 min
Aantal personen
2

Tiramisu in individuele glaasjes, perfect voor de feestdagen. Niet alleen lekker maar ziet er ook nog een super leuk uit!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Romy van foodbyromy

Ingrediënten

Céréal Speculoos amandel koekjes6 stuks
Roomkaas light150 ml
Espressokoffie1 kopje
Slagroom light150 ml
Honing of zoetstof1 el
Cacoa poeder1 el
Céréal hagelslag puur15 gr

Bereiding

  1. Klop de slagroom stijf en voeg vervolgens de roomkaas toe. Meng dit tot een gladde massa.
  2. Dip per glas 2 koekjes in de espresso & druk dit op de bodem van je glas waar je de tiramisu in gaat maken.
  3. Dip de overige koekjes ook in de espresso maar leg nog even opzij.
  4. De overige espresso & honing (of zoetstof) voeg je bij de roomkaas-slagroom creme. Doe dit in een spuitzak en laat even kort opstuiven in de koelkast.
  5. Ga nu laagjes maken in een glas. De onderste laag zijn de eerste koekjes. Doe daarbovenop een laagje van de creme.
  6. Pak dan de koekjes die je opzij hebt gelegd en maak er een tweede laag koekjes van. Top af met de overige creme.
  7. De bovenkant bestrooi je met cacaopoeder en de hagelslag voor die klassieke tiramisu-afwerking. ⁠