Koekjes onder de loep: de slimme keuze?

Gezonder genietenSuikervrij en minder suikers

Het tussendoortje staat voor veel Belgen in het teken van verwennerij, calorieën en toegevoegde suikers! 1/3de van de totale calorie-inname wordt uit de restgroep gehaald. Céréal biedt een evenwichtiger assortiment, binnen de koekjescategorie.

Het koekje bij de koffie, om de honger te stillen of als zoete toets na de maaltijd… Er zijn 1001 manieren waarop Belgen tussendoortjes eten. De laatste voedselconsumptiepeiling toont dat de Belg 1/3de van zijn totale calorie-inname uit de restgroep haalt. Al worden deze voedingsmiddelen niet aangeraden, ze maken duidelijk deel uit van de eetgewoonten van de Belg.

Het plezier van een slimme keuze met minder suikers

Het plezier van een slimme keuze met minder suikers

Toegevoegde suikers en vetten kunnen een echte belemmering zijn voor een evenwichtig voedingspatroon en de controle van de bloedsuikerspiegel. Céréal biedt een uitgebreid assortiment die evenwichtiger zijn samengesteld dan de standaard tussendoortjes!

De koekjes hebben een voorbeeldig voedingsprofiel: 85% van het Céréal assortiment heeft een Nutri-Score A, B of C. In vergelijking met Nutri-Score D en E voor standaardassortiment koeken op de markt.

  • 25 referenties zijn volledig suikervrij.
  • De suikerreductie staat op de eerste plaats en varieert van 30% tot 97% in vergelijking met het standaardassortiment van vergelijkbare koeken op de markt.

Betere vetten en meer voedingsvezels

De volledig suikervrije koekjes behouden een zoete smaak dankzij het gebruik van maltitol, de zoetstof die van nature voorkomt in tarwe en maïs. Ter vervanging van suiker, reduceert maltitol namelijk de stijging van de bloedsuikerspiegel na het eten van het voedingsmiddel.

Betere keuzes kunnen ook gemaakt worden zonder toevoeging van zoetstoffen. Naast het volledig suikervrije assortiment stelt Céréal een nieuw assortiment voor met minder suikers én zonder zoetstoffen. Om te kunnen genieten van een lekker en evenwichtiger tussendoortje, zonder zoetstoffen.

En dat is niet alles: voor de producten van Céréal staat de voedingssamenstelling voorop, er wordt uiteraard gelet op de suikers, maar ook de vetten en de voedingsvezels krijgen bijkomende aandacht. Het voedingsprofiel van de koekjes van Céréal is uniek en dat is dankzij de kwaliteit en de keuze van de ingrediënten. Céréal streeft naar een assortiment:

  • Zonder palmolie
  • Zonder kleurstoffen, noch conserveermiddelen, noch kunstmatige aroma’s
  • Met onder andere tarwebloem afkomstig van Franse tarwe, geteelt met respect en liefde voor de natuur.
  • Meer dan 120 Franse tarweboeren en 3 molenaars gaan elke dag met een goed gevoel aan de slag dankzij een rechtsvaardige en duurzame samenwerking met Céréal.

Genieten van een koek is nu perfect mogelijk zonder daarom alle voedingsadviezen overboord te gooien, of iemand nu evenwichtig of minder suikers wil eten of diabetes heeft.

Betere vetten en meer voedingsvezels
Koekjes onder de loep: de slimme keuze?

Artikel gemaakt in samenwerking met Karott.

Gerelateerde artikelen