Gezonder genieten

Eet voor je plezier

Ieder mens is anders, daar kan je niet omheen. De een wil minderen met suikers of moet ze vermijden, de ander wil net meer vezels, vitaminen en mineralen. Anderen moeten dan weer gluten- of lactosevrij eten. Maar dat moet kunnen zonder smaak op te offeren, vinden we bij Céréal. Daar maken we al sinds 1934 onze missie van. Leef smakelijk!

Eet voor je plezier
Lekker evenwichtig

Lekker evenwichtig

Bij Céréal gaan smaak en gezondheid hand in hand. Een ervaren team van voedingsdeskundigen ontwikkelt elk nieuw recept op basis van natuurlijke en voedzame ingrediënten. Maar ze werken daarvoor nauw samen met veeleisende fijnproevers. Die kijken erop toe dat onze producten niet alleen nutritioneel beter in balans zijn, maar ook onweerstaanbaar lekker.

Een rijk gamma gezond lekkers

Van sommige dingen wil je soms meer, van andere minder. Of je moet bepaalde ingrediënten helemaal vermijden. Het rijke assortiment van Céréal biedt zeker iets dat aan je eisen én aan je smaak voldoet:

  • Suikervrij of met een lager suikergehalte
  • Minder suikers én zonder zoetstoffen
  • Gluten- en Lactosevrij
  • Vezelrijk
  • Bron van vitaminen en mineralen
  • Bio
Een rijk gamma gezond lekkers
Makkelijk vergelijken met Nutri-Score

Makkelijk vergelijken met Nutri-Score

De Nutri-Score op onze verpakkingen al opgemerkt? Dat is een wetenschappelijk onderbouwd systeem om makkelijk de voedingswaarde van producten binnen dezelfde categorie te vergelijken. Het werd bedacht in Frankrijk en wordt ook gepromoot door de Belgische en Nederlandse overheid. Zo kan je zelf vaststellen dat veel van onze lekkere tussendoortjes beter scoren dan vergelijkbare producten in het winkelschap!

Hoe wordt de Nutri-Score berekend?

Hoe wordt de Nutri-Score berekend?

Om producten binnen eenzelfde categorie te vergelijken, wordt gekeken naar de voedingssamenstelling per 100 g. Er wordt rekening gehouden met 2 soorten voedingsstoffen:

  • Voedingsstoffen die je best beperkt, zoals verzadigde vetten, suikers en zout of stoffen met een hoge energiewaarde (Kj).
  • Voedingsstoffen die gunstig voor je zijn, zoals vezels, eiwitten en het gehalte aan fruit, groenten, peulvuchten en noten in een product.

Op basis daarvan worden punten toegekend of afgetrokken. Tot slot wordt ook de voedingscategorie in rekening gebracht (bv. vast voedsel, dranken, kaas of vetten).
Het eindresultaat wordt vertaald in een letter van A tot E, met een bijhorend kleurtje van groen tot rood. Producten met een lage Nutri-Score kan je dus best vermijden.

Ontdek ook de andere van onze 3 pijlers